Yurt İçi Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuru Belgeleri

Öğrenci Belgesi

Resmî bir öğrenci belgesi başvuruda sunulmalıdır.

Resmî Transkript/Not Dökümü

Dersleri ve notları gösterir resmî transkript belgesi başvuruda sunulmalıdır.

İngilizce Dil Yeterlik Belgesi

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim dili İngilizce'dir.
Adayların İngilizce dil bilgilerini, Senato tarafından kabul edilen bir dil sınavı ile kanıtlamaları gereklidir.

Senato tarafından kabul edilen İngilizce dil yeterlik sınavları;

İngilizce Dil Yeterlik Sınavı (BUEPT) Yabancı Diller Yüksekokulu (YADYOK) tarafından verilmektedir.
BUEPT sınavına girecek adayların, sınav tarihinden önce YADYOK' a sınav başvurusu yapmaları gerekmektedir.
Daha önce TOEFL® ya da IELTS sınavına katılıp sınavın genel toplamından gerekli olan puanı alan ancak yazma bölümünden gerekli puanı alamayan adayların, TWE sınavına katılabilmeleri için TOEFL® ya da IELTS sınav sonuç belgesini YADYOK' a sunarak sınav başvurusu yapmaları gerekir. TWE sınavında başarılı oldukları takdirde İngilizce yeterliklerini almış olurlar.
BUEPT ve TWE sınavları hakkında YADYOK web sayfasından bilgi alınabilir. (yadyok.boun.edu.tr)

TOEFL® (IBT) Genel Puan 79, Yazma Bölümü 22
Evde TOEFL® (IBT) Genel Puan 79, Yazma Bölümü 22

IELTS Akademik Genel Puan 6.5, Akademik Yazma Bölümü 6.5
Sınavın geçerlilik süresi sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıldır.

İngilizce Dil Yeterlik Sınavından Muafiyet için bakınız: “Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı Eğitim ve Sınav Yönetmeliği” (Madde 10)
İngilizce dil yeterliğinden muaf olan adaylar muaf olduğuna dair YADYOK’tan onaylı belge almalıdır.

YKS veya SAT Puan Kartı

ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavına katılmış olan adayın YKS sınav sonucunu, üniversite kabulünde kullanılan uluslararası sınavlardan SAT sınavına katılmış olan adayın ise SAT sınav sonucunu başvuruda sunmaları gereklidir.

Lise Diploması veya Mezuniyet Belgesi

Mezun olunan liseden alınmış diploma/mezuniyet belgesi veya E-Devlet üzerinden alınmış mezuniyet belgesi başvuruda sunulmalıdır.
Lise eğitimini yurt dışındaki bir okulda tamamlayan adayların eğitime başlamak için denklik belgesi alması zorunludur.

Disiplin Sicil Belgesi

Yurt içindeki bir üniversiteden gelen adayın okuduğu kurumdan disiplin sicilini gösterir belge alması ve başvuruda sunması gereklidir.
Disiplin sicil durumu transkript üzerinde yazılı olan adayın ayrıca yazı almasına gerek yoktur.

Başvuru Ücreti

Programlara başvuru ücreti 200.00 TL’dir. Yurt dışından yapılacak ödemeler için 100 Euro’dur. Her program başvurusu için ayrı bir başvuru ücreti ödenmelidir.
Başvurulacak program kontenjan açmışsa ve başvuru koşulları sağlanıyorsa başvuru ücreti yatırılmalıdır.
Başvuru ücreti iade edilmez.
Başvuru ücreti ödemesi hakkında bilgi için Çevrim İçi Başvuru Sistemi Kılavuzu'na bakınız.

Yurt içinden yapılacak ödemeler için:

TL Hesap Numarası
Başvuru ücreti: 200.00 TL
Garanti BBVA Boğaziçi Üniversitesi Şubesi
Şube Adresi: Bebek Mah. Şehitlik Dergâhı Sok. No: 6/A Rumelihisarüstü, 34342 Beşiktaş/İstanbul
Şube Kodu: 303
Hesap Adı: Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Hesap No: 6299738
IBAN: TR65 0006 2000 3030 0006 2997 38

Yurt dışından yapılacak ödemeler için:

Uluslararası para transferlerinde beklenilen kesintiden daha fazla kesinti olabilir. Sadece gönderen banka değil alıcı banka da bazı kesintiler uygulamaktadır. Ayrıca uluslararası transferlerde daha fazla kesintiye neden olan aracı bankalar olabilir. Başvuru Ofisi, Üniversite hesabına geçen miktarı dikkate alır. Wise, Western Union vb. çevrim içi ödeme kanalları ile ödeme yapmayınız.

Euro Hesap Numarası
Başvuru ücreti: 100.00 Euro
Garanti BBVA Boğaziçi Üniversitesi Şubesi
Şube Adresi: Bebek Mah. Şehitlik Dergahı Sok. No: 6/A Rumelihisarüstü, 34342 Beşiktaş/İstanbul